Blato Korčula

SREDNJA ŠKOLA „IVO PADOVAN” BLATO

Ploča na pročelju Srednje škole Blato
Cheap IWC Replica Watchesrolex replica watches perfect replica watches cheap prom dresses rolex fake watchesBackless Lace Wedding Dresses

Vukovar i Škabrnja i u našim srcima

18. studenog obilježava se godišnjica, kada je  1991. godine tzv. JNA potpomognuta  paravojnim srpskim snagama i četnicima,  nakon 87 dana opsade Vukovara, uspjela slomiti nadljudske napore branitelja koji su, iako malobrojni i slabije naoružani, odoljevali strašnoj oružanoj sili.

Bitka za Vukovar pirova je pobjeda agresorskih snaga i značajan simbolički trenutak u prekretnici Domovinskog rata.

Prisjećajući se spomendana  Vukovara, poštovani učenici, sjetimo se svih poginulih branitelja i civilnih žrtava Vukovara i Domovinskog rata koji su svojim životima izgradili temelj domovine nam Hrvatske. Također, jednakim pijetetom sjetimo se i žrtava Škabrnje, malog mjesta u zadarskom zaleđu, koje je također tog dana doživjelo strašnu tragediju i pokolj koji su izvršile agresorske snage Kniskog korpusa.

Mala zapaljena svijeća u vašim srcima, velik je i iskren poklon svima onima koji danas ne mogu sanjati san o suverenoj i neovisnoj Domovini. Praštati, ali ne zaboraviti, kultura je našeg naroda. Krv koja je prolivena za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku neka vam je put i vodilja. Budite dostojni nasljednici hrabrih ljudi Vukovara, Škabrnje, Zadra, Gospića, Osijeka, Dubrovnika i cijele Hrvatske i nositelji budućnosti svoje Domovine u čijem je povijesnom temelju duboku upisan ovaj dan, a svim poginulima neka Svevišnji udjeli mir i spokoj.