Blato Korčula

SREDNJA ŠKOLA „IVO PADOVAN” BLATO

Ploča na pročelju Srednje škole Blato
Cheap IWC Replica Watchesrolex replica watches perfect replica watches cheap prom dresses rolex fake watchesBackless Lace Wedding Dresses

Vizija škole

Vizija škole

„Glavni cilj škole je stvoriti mlade ljude koji su sposobni raditi nove stvari, a ne jednostavno ponavljati ono što su radile druge generacije.“

Ako razmišljamo o školi eks katedra, nismo se prilagodili vremenu u kojem živimo. Da bismo vizionarski pristupili poučavanju moramo znati da učitelj/profesor/ ne predaje ono što želi, ne predaje ono što zna, već predaje ono što jest.

Novi načini predavanja, novi izazovi učenja, „novo normalno“, bit će vizija škole u narednom periodu, a profesor će morati biti, profesor, odgajatelj, učitelj i ono najvažnije – prijatelj, jer:

„Ne hodaj ispred mene, možda neću slijediti. Ne hodaj iza mene, možda neću voditi. Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj.”/Albert Camus.

 Vrijednosti koje škola promiče:

Školske vrijednosti su važna uvjerenja, prenosimo ih na učenike i profesore, a cilj nam je da oni utječu na ponašanje i postupanje učenika i profesora u različitim situacijama:

  • Odgovornost
  • Humanost , empatija i međusobno poštivanje
  • Suradnja i međusobno poštivanje
  • Kreativnost i izvrsnost u poučavanju
  • Prihvaćanje različitosti i netolerancija nasilju