Blato Korčula

SREDNJA ŠKOLA „IVO PADOVAN” BLATO

Ploča na pročelju Srednje škole Blato
Cheap IWC Replica Watchesrolex replica watches perfect replica watches cheap prom dresses rolex fake watchesBackless Lace Wedding Dresses

Uspjeh naše učenice Lore Lagundžije na Državnoj smotri LiDraNo 2023.

Prije trideset i tri godine osmišljen je LiDraNo, smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva. Nositelji ove smotre su svi mladi i kreativni učenici osnovnih i srednjih škola. Put ovih mladih umjetnika uvijek je isti, od školske preko županijske do državne razine Smotre. Ovim putem krenula je i naša učenica Lora koja je ove godine od 26. do 28. travnja sudjelovala na Državnoj smotri LidraNo u Vodicama.

Ovogodišnja smotra okupila je oko 550 učenika i 250 mentora iz svih županija Republike Hrvatske.

Zbornik u kojem se nalazi Lorina pjesma 21.vijek sadrži 50 najboljih literarnih i novinarskih radova.

S pravom možemo biti ponosni na našu Loru jer su u prosudbenom povjerenstvu za literarni izraz ove godine bili:Zoran Ferić, Dubravko Jelačić Bužimski, Hrvoje Kovačević, Zlatko Krilić, Miroslav Mićanović, Kristian Novak i Dubravka Težak koji su od mnogobrojnih literarnih radova odlučili da je upravo Lorin rad zaslužio poziv na Državnu smotru kao i objavu u ovogodišnjem zborniku LiDraNa 2023.

Dobiti pohvalu za svoje stvaralaštvo i pozitivan komentar na okruglom stolu s književnicima samo je još jedan vjetar u leđa našoj učenici i njezinoj mentorici Tončici Farac i dokaz da pisanje i pisana riječ u svijetu mobitela i virtualnosti još uvijek postoji. Bravo, Lora!