Blato Korčula

SREDNJA ŠKOLA „IVO PADOVAN” BLATO

Ploča na pročelju Srednje škole Blato
Cheap IWC Replica Watchesrolex replica watches perfect replica watches cheap prom dresses rolex fake watchesBackless Lace Wedding Dresses

UMNA-ENGLISH IN ACTION

Učenici Srednje škole Blato su i ove godine sudjelovali na državnom natjecanju iz engleskog jezika English in Action. Cilj je ovoga natjecanja promicanje interesa mladih u vježbanju i korištenju engleskog jezika. Naglasak natjecanja nije na teoretskom znanju, već na upotrebi jezika, zbog čega je ovo natjecanje prilika za sve one koji žele poboljšati svoje jezične sposobnosti, bez obzira na njihovo školsko znanje. Natjecanje je održano u Zagrebu 11. i 12. ožujka u  četiri kategorije. Ocjenjivački sud za svaku kategoriju sastavljen je od stručnjaka na tom području i izvornih govornika engleskog jezika, koji su u svakoj kategoriji proglasili trojicu najboljih natjecatelja ili grupa. Natjecalo se 26 osnovnih i 17 srednjih škola iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Kategorije natjecanja su:

a. Izazov sricanja (Spelling bee): učenici sriču riječi na engleskom. Kao pomoć u sricanju, učenici mogu saznati prijevod, porijeklo, vrstu i upotrebu riječi. Ključ uspjeha je dobro poznavanje raznolikosti engleskih riječi. Predstavnici naše škole u ovoj kategoriji su bile učenice 2. razreda gimnazije: Patricija Dovijanić i Ivana Šeparović.
b. Uvjerljivo govorenje (Persuasive speaking): svaki učenik se natječe u partnerstvu s drugim učenikom iz druge škole. Svaki će par predstaviti svoje mišljenje o pitanju nakon 10 minuta pripreme. Treba pripremiti uvodne govore i odgovore na argumente drugog para. Ključ uspjeha je dobro surađivati s partnerom i predstaviti uvjerljive argumente na dobrom engleskom. Predstavnica naše škole u ovoj kategoriji bila je učenica 3. razreda računalnih tehničara Tina Tomašić.
c. Dramski izazov (Drama challenge): učenici, u grupama do 4 osobe, glume dramsku scenu na engleskom jeziku (najdulje 8 minuta) koje odgovaraju zadanim temama. Ključ uspjeha je izvedba koja je i dramski i jezično dobra. Dramsku grupu naše škole predstavljale su  učenice 1. razreda gimnazije Dorotea Marija Jandrić, Mirna Milat, Julija Žanetić i Adela Žuvela. Tema njihove drame bila je žrtva (sacrifice). Učenice su same  napisale i odglumile svoju verziju  svima nam poznate bajke Mala sirena (The Little Mermaid).
d. Filmska priča (Film story): učenici, pojedinačno ili u grupama do 4 osobe, razvijaju priču o zadanoj temi i snimaju ju u trajanju do 5 minuta u obliku igranog filma ili dokumentarca na engleskom jeziku. Ključ uspjeha je kreativna i zanimljiva priča. Filmsku grupu naše škole predstavljali su: učenik 1. razreda gimnazije Toni Lucin, učenici 2.razreda gimnazije Petar Bačić i Ante Gavranić, i učenik 3. razreda gimnazije Marko Žuvela. Tema njihovog filma bila je initiative (inicijativa),  te su snimili  film o pojedincu koji želi promijeniti svoj život i postati glumac.

Nismo se vratili praznih ruku. Tina Tomašić  je osvojila brončanu medalju u kategoriji uvjerljivog govora, a dramska grupa  je primila nagradu za 4. mjesto Special Mention. Još bitniji od medalje i pohvala su nova poznanstva i prijateljstva, nove mogućnosti i stečeno znanje, te naravno, dobra zabava. Nadamo se da ćemo nastaviti sudjelovati u ovom natjecanju koje otvara vrata svima koji žele učiti engleski, te pokazuje važnost znanja korištenja stranog jezika u svim područjima života. Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli i ovo nam omogućili.

ČESTITAMO!!!!!!!!

2016-03-12 21.22.142016-03-12 23.54.5520160312_09565020160312_10033920160312_19320720160312_193436

New Tan 100%

New Tan 100%

IMG-20160312-WA0005(1)