Blato Korčula

SREDNJA ŠKOLA „IVO PADOVAN” BLATO

Ploča na pročelju Srednje škole Blato
Cheap IWC Replica Watchesrolex replica watches perfect replica watches cheap prom dresses rolex fake watchesBackless Lace Wedding Dresses

Testiranje za Europski certifikat za klasične jezike

Učenice 2. razreda gimnazije prijavile su se za testiranje za Europski certifikat za klasične jezike ECCL (European Certificate for Classics) u okviru European Common Framework for Classical Languages. Testovi se provode na dvije razine Vestibulum (1-2 godine učenja) i Ianua (za 3-5 godina učenja).

To je međunarodno natjecanje u poznavanju latinskoga jezika i rimske kulture koje se provodi istovremeno u 26 zemalja Europske unije, pod pokroviteljskom Vijeća Europe. Svrha natjecanja je dobivanje međunarodnog certifikata za poznavanje latinskog jezika na osnovnoj razini i diplome će im vrijediti ukoliko požele studirati na fakultetima koji traže poznavanje latinskog jezika u nekoj od zemalja članica Europske unije.

Testiranju je pristupilo 9 naših učenica koje je organizirala njihova mentorica Petrana Dovijanić. Učenice su polagale ispit 9.12 2020. Dobile su originalni tekst na latinskom jeziku, nakon čega su odgovarali na pitanja iz gramatike i razumijevanja.

Dobitnici diploma su:

SREBRO: Lora Lagundžija

BRONCA: Marina Bačić, Ida Farac, Tamara Marinović i Anja Sardelić

Čestitke svim natjecateljicama za uloženi trud i osvojene diplome.