Blato Korčula

SREDNJA ŠKOLA „IVO PADOVAN” BLATO

Ploča na pročelju Srednje škole Blato
Cheap IWC Replica Watchesrolex replica watches perfect replica watches cheap prom dresses rolex fake watchesBackless Lace Wedding Dresses

Srednja škola Blato ponovno je dobila priliku sudjelovanja na Euroscoli u Strasbourgu!

U ovom zahtjevnom razdoblju pandemije, on- linea i različitih modela nastave, Epas juniori Srednje škole Blato,sa svojom mentoricom, senior ambasadoricom Epas programa,prof. Majom Milostić,ponovno su dobili mogućnost sudjelovanja na Euroscoli u Strasbourgu!
Obavijest o kandidaturi naše škole dobili smo od Ureda EP u Republici Hrvatskoj u  Zagrebu.
Ovog puta sudjelovanje je on-line za sve sudionike.
Za pripremne i tehničke aspekte ovog susreta odrađen 28.01.2022. i  on-line sastanak sa Epas senior mentorima svih EU Epas škola koje sudjeluju na ovom susretu, a za učenike, Epas juniore biti će održan 14.3.2022. godine u njihovim školama.
Do tada naši učenici moraju obaviti sve potrebne registracije,ali i video vezan uz teme koje imaju veze sa slobodom izražavanja,lažnim vijestima,dezinformacijama i cyber napadima,te čuvanjem demokratskih vrijednosti.
Topics:
–        Freedom of expression

–        Fake news, disinformation, cyberattacks, polarising messages

–        Safeguard of democratic values

O istim temama biti će promišljanja,ideja,ali i pitanja na Euroscoli 30.3.2022.godine.
Naši učenici dakle imaju na promišljanje gornje teme,ali i dodatnu” top spot” temu:
“European Democracy: how can we participate meaningfully”?”
Ovim putem pozivamo i našu lokalnu zajednicu da učenicima naše škole pruži  dodatnu podršku kada se objave fotografije i video, a posebno na Euroscola Instagram stranici, te Euroscola fb stranici, jer će se tamo prikupljati i glasovi za najbolje uratke i mogućnosti  da se bude i u tzv. “spotlight on Euroscola day”.