Blato Korčula

SREDNJA ŠKOLA „IVO PADOVAN” BLATO

Ploča na pročelju Srednje škole Blato
Cheap IWC Replica Watchesrolex replica watches perfect replica watches cheap prom dresses rolex fake watchesBackless Lace Wedding Dresses

Putovanje u Dansku

Sutra, 15. 10. 2022. grupa od 8 učenika i dvoje nastavnika Srednje škole Ivo Padovan, Blato, putuju u  Hurup Thy u Danskoj, u Nordisk Folkencenter i tamo će u periodu od 2 tjedna učiti o  obnovljivim izvorima energije. Ovaj Centar spada u Danske, ali i svjetske pionire razvoja tehnologija obnovljivih izvora energije.

Učenici će učiti o dobivanju solarne energije, energije vjetra, energije valova, energije iz otpada te glavne tehnologije primjene OIE u prijevozu s posebnim osvrtom na tehnologiju vodika.

Ova mobilnost učenika i nastavnika dio je projekta „Digital Green“ za kojeg je Srednja škola Ivo Padovan dobila od Agencije za mobilnost i programe EU u lipnju ove godine financijsku potporu u iznosu od: 54.682,00 EUR. Projekt traje od lipnja ove godine do kolovoza 2023., a u njemu sudjeluju učenici 2., 3. i 4. razreda Opće gimnazije i Strojarskih računalnih tehničara.

U isti projekt uključena je još jedna mobilnost učenika i nastavnika i to u Španjolsku Sevillu gdje će 16 učenika i 3 nastavnika pohađati edukacije o programiranju i 3D printanju u trajanju od 2 tjedna. Na put u Sevillu kreće se 1. prosinca ove godine.

Učenici su u školi prije putovanja imali pripreme za edukaciju u stranoj državi, utvrđivali su i proširivali znanje strukovnog engleskog jezika, imali su i kulturološke pripreme, naučili su osnovne geografske i povijesne karakteristike zemlje u koju putuju, te su sudjelovali u psihološkim i pedagoškim pripremama kako bi se što bolje snašli među učenicima drugačijeg podrijetla i kulture.

Želimo im sretan put, uspješnu edukaciju i siguran povratak doma.

Ovim projektom „Digital Green“ srednja  škola Ivo Padovan    potvrdila je svoje aktivno članstvo u Erasmus + mreži škola, koje je započelo 2019. godine s dobivanjem potpore za provođenje projeta Erasmus + „Praksom do izvrsnosti“.