Blato Korčula

SREDNJA ŠKOLA „IVO PADOVAN” BLATO

Ploča na pročelju Srednje škole Blato
Cheap IWC Replica Watchesrolex replica watches perfect replica watches cheap prom dresses rolex fake watchesBackless Lace Wedding Dresses

Provedba preventivnog programa ovisnosti

Na sjednici Nastavničkog vijeća, koja se održala  10. 10. 2018. godine,  u sklopu školskog preventivnog programa i Dana mentalnog zdravlja,  gostovala je djelatnica Zavoda za javno zdravstvo DNŽ, prof.Martina Jerinić-Njirić.

Nastavnicima Srednje škole Blato iznijela je problem ovisnosti mladih u Blatu, za koje ima saznanja da je u zadnje vrijeme u naglom porastu. Najveći naglasak dan je na konzumaciju alkohola, ali i marihuane, sintetičke marihuane te tableta speeda i ecxstasy.

Upoznala je nastavnike o svojstvima i učincima tih droga, te o znakovima pomoću kojih se na učenicima mogu prepoznati konzumacije istih. Upozorila je nastavnike da učenici pola dana provode u školi, možda više s njima nego s roditeljima i da vrlo često baš oni mogu primijetiti razlike u ponašanju pojedinog učenika koji može biti znak da konzumiraju alkohol ili neku drogu. Dužnost nastavnika je da upozori roditelja na svoju sumnju.

Svim nastavnicima i roditeljima djelatnici Zavoda za javno zdravstvo DNŽ stoje na raspolaganju za sve informacije i pomoć, a podijeljeni su im i najnoviji leci i brošure s kontaktima i osnovnim informacijama.