Blato Korčula

SREDNJA ŠKOLA „IVO PADOVAN” BLATO

Ploča na pročelju Srednje škole Blato
Cheap IWC Replica Watchesrolex replica watches perfect replica watches cheap prom dresses rolex fake watchesBackless Lace Wedding Dresses

Praksom do izvrsnosti

Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je Srednjoj školi Blato projekt mobilnosti učenika i nastavnik u sklopu programa Erasmus+ Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te financijsku potporu u iznosu od: 50.682,00 EUR.

Projekt pod nazivom: „Praksom do izvrsnosti“ – provodi se od 1. lipnja 2019. do 31. kolovoza 2020.

Cilj projekta je unapređenje strukovnih vještina i stjecanje novih znanja učenika kroz stručnu praksu u trajanju od dva tjedna u europskim tvrtkama, a u svrhu povećanja mogućnosti zapošljavanja, osobnog razvoja i olakšavanje prijelaza na tržište rada nakon završetka strukovnog obrazovanja. Također, ovim projektom želimo podići stručna znanja, vještine i kompetencije naših nastavnika strukovnih predmeta putem stručnog usavršavanja u trajanju od tjedan dana kod naših partnera, također u EU.

U sklopu projekta odobrene su dvije mobilnosti učenika i 3 mobilnosti nastavnika: prva u grad Sevillu, Španjolska, a druga u Hurup Thy, Dansku. U Španjolsku odlazi 10 učenika elektromehaničara te 1 nastavnik, a u Dansku 8 učenika Računalnog tehničara u strojarstvu i također jedan nastavnik. Treća mobilnost nastavnika je u Kopar, Slovenija. Sa svakom grupom učenika putuje i jedna osoba u pratnji.

Agencija financira: osiguranje učenika i nastavnika za vrijeme mobilnosti, trošak puta, troškove boravka (smještaj i hrana), ulaznice za posjet kulturološkim spomenicima, gradski prijevoz u mjestu mobilnosti i troškove boravka u inozemstvu (džeparac).

Učenici i nastavnici na mobilnost odlaze već na jesen ove godine. Osim stručnog usavršavanja planirano je da učenici upoznaju i kulturne znamenitosti domaćina.

 

Projekt je financiran od EU, a u Republici Hrvatskoj provodi ga Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU).