Blato Korčula

SREDNJA ŠKOLA „IVO PADOVAN” BLATO

Ploča na pročelju Srednje škole Blato
Cheap IWC Replica Watchesrolex replica watches perfect replica watches cheap prom dresses rolex fake watchesBackless Lace Wedding Dresses

POSJETILI SMO ZAGREB I HRVATSKI SABOR!

Od 18.01.2018. g do 20.01.2018. g, mi, učenici 3.g. i 3.rt., pod vodstvom profesorica Maje Gavranić i Marije Sardelić, bili smo na terenskoj nastavi i posjetili naš glavni grad Zagreb. Smjestili smo se u  hostelu koji se nalazi u samom centru grada. U našem programu obilaska bio je Hrvatski Sabor i Kuća Europe, uz njih smo odlučili pogledati Hrvatsko narodno kazalište i balet „Gospoda Glembajevi“, te kazalište Komedija i predstavu „Revizor“.

Unatoč našim predrasudama, balet „Gospoda Glembajevi“ se pokazao kao dojmljivo i fascinantno iskustvo. Bajkovita koreografija, čarobna scenografija i u najmanju ruku zapanjujuća izvedba plesača, ostavile su na nas nezaboravan dojam. Treba napomenuti kako je ovaj balet pod vodstvom Lea Mujića, proglašen kao najbolji balet HNK-a u 2017. godini.

Hrvatski sabor je bila prilika za razvijanje kritičkog i zrelog stava i razmišljanja naših učenika. Naime, osim što su posjetili samu sabornicu, postavili su konstruktivna pitanja saborskim zastupnicima naše izborne jedinice (Sanji Putici, Branku Bačiću, Anti Bačiću).

Kuća Europe je pokazala nam je sve prednosti ulaska u Europsku Uniju , te uputila na pregršt mogućnosti, posebno za mlade, koje se otvaraju ulaskom Hrvatske u EU.

Komedijom „Revizor“ zaključili smo  ovo  poučno i jedinstveno putovanje, posve prigodno, tj. kroz smijeh. Iako je Revizor djelo realističkog pisca Gogolja, učenicima već dobro poznati glumci pružili su interesantan pogled na svijet drame i dramaturgije književnih dijela.

Učenici su stekli nova znanja i iskustva izuzetne vrijednosti i žele da se ovakva učenja izvan učionice nastave i dalje. Uz divne uspomene na, nova znanja i iskustva, shvatili smo da je ovakav način nastave vrijedan i postiže izuzetne rezultate u našem obrazovanju.