Blato Korčula

SREDNJA ŠKOLA „IVO PADOVAN” BLATO

Ploča na pročelju Srednje škole Blato
Cheap IWC Replica Watchesrolex replica watches perfect replica watches cheap prom dresses rolex fake watchesBackless Lace Wedding Dresses

Obnovljivi izvori energije i samoodrživost u našoj Školi.

Nakon što je Školski odbor Škole donio inicijativu o promjeni imena Škole, u okviru obilježavanja stote obljetnice škole, polako se završava i drugi važan projekt koji ćemo pokloniti našoj školi i našoj prekrasnoj školskoj zgradi.
2019. i 2020. osmislili smo, pripremili i realizirali Erasmus+ projekt, vrijedan 55.000 eura „Praksom do izvrsnosti“, u kojem su naši učenici koji u svojim programima uče obnovljive izvore energije, posjetili Španjolsku i Dansku, te se u tim državama obučavali kako na praktičan način primijeniti zelenu samoodrživu energiju. Nakon završetka projekta, željeli smo ono naučeno prenijeti u stvarnost i nastaviti projekt do finalne faze, instalacije fotonaponske elektrane na zgradi Škole.
Uz pomoć naših donatora u ovom projektu, Županije Dubrovačko Neretvanske, Radeža d.d. i Blata 1902 d.d., te uz naš trud i uštede, uspjeli smo. Pri kraju je postavljanje fotonaposke elektrane snage 10 KWh. Ovim projektom, proizvodit ćemo električnu energiju iz sunčeve snage, a koristit će je Srednja i Osnovna škola Blato. Uz nemjerljiv edukativni i pratični značaj, vrijednost ove elektrane je 120.000,00 kuna i isplatit će se u 7-8 godina
Ovim projektom budući učenici naše Škole, ali naši osnovnoškolsci, će na praktičan i vidljiv način učiti kako se proizvodi električna energija iz zelenih obnovljivih izvora.
U školskoj godini u kojoj obilježavamo stoti rođendan naše Škole, ovim projektom, na najbolji način smo čestitali obljetnicu Školi i našoj školskoj zgradi i svrstati se u malobrojne škole u Republici Hrvatskoj koje će proizvoditi vlastitu električnu energiju.