Blato Korčula

SREDNJA ŠKOLA „IVO PADOVAN” BLATO

Ploča na pročelju Srednje škole Blato
Cheap IWC Replica Watchesrolex replica watches perfect replica watches cheap prom dresses rolex fake watchesBackless Lace Wedding Dresses

Obavijest za roditelje maturanata.

Poštovani roditelji. Shvaćajući u potpunosti situaciju u kojoj žive i rade vaša djeca-naši učenici, molim vas za pozornost. Mi profesori vrlo dobro znamo kakvo je emotivno pražnjenje ostavila ova pandemija na maturante. Nisu imali ekskurziju, nisu imali maturalni ples, nastava na daljinu i sve nevolje u svezi s time. No moram vas izvijestiti da nikakvo organizirano okupljanje u školi, u utorak 25. svibnja/kraj nastavne godine/, nije dopušteno, Odlukama Nacionalnog stožera i Županijskog stožera civilne zaštite, koje su na snazi do 31. svibnja i preporuci Ministra znanosti i obrazovanja.

Poštovani roditelji, pred našim maturantima je puno ozbiljniji događaj koji zahtijeva potpunu posvećenost, pa tako i zdravstvenu. Naime, sukladno odluci Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje/koji provodi državnu maturu/, učenici koji budu prije početka državne mature ili u tijeku polaganja državne mature, pozitivni na COVID 19, neće moći pristupiti državnoj maturi ili dijelu državne mature, što automatski znači propuštanje ljetnog roka, te tako i propuštanje upisa na željeni fakultet.

Preveliki rizik bi bio organizirati bilo kakvo druženje i onda snositi posljedice eventualne zaraze, koju na žalost, ne možemo predvidjeti. Zbrajajući sve dobro i loše, najvažnije je ipak da oni, što je moguće zdraviji pristupe polaganju državne mature, koja će trajati od 4. do 29. lipnja. Stoga vas molim, poštovani roditelji, da razumijete našu strepnju i odgovornost, kako bismo zaštitili učenike, pa i vas molim da nas u tome podržite i razumijete.

Kako bismo još više rasteretili učenike maturante, prema preporukama Ministarstva znanosti, učenici maturanti ne moraju dolaziti u školu u ponedjeljak 24.svibnja i utorak 25.svibnja, osim onih učenika kojima još nisu zaključene ocijene i koji moraju odgovarati ili pisati testove.

Na spontana okupljanja izvan školske ustanove ne možemo utjecati, no preporučamo vam da o ozbiljnosti ove situacije upozorite vašu djecu. Sve ovo bit će iskomunicirano s učenicima maturantima u školi.

Ravnatelj