Blato Korčula

SREDNJA ŠKOLA „IVO PADOVAN” BLATO

Ploča na pročelju Srednje škole Blato
Cheap IWC Replica Watchesrolex replica watches perfect replica watches cheap prom dresses rolex fake watchesBackless Lace Wedding Dresses

Obavijest za roditelje

Poštovani roditelji dobar vam dan.
Nakon skoro dva tjedna nastave on line, želim s vama podijeliti razmišljanja o jednom drugom aspektu situacije u kojoj su se našli naši učenici.
Nakon prvih dana prilagođavanja na novonastalu situaciju i nakon što su vidjeli da trenutno vama/roditeljima/, kao i njima, ako se pridržavaju uputa ne prijeti neposredna ugroza zarazom, te nakon što su shvatili da trenutno nema problema s zadovoljavanjem potreba za hranom isl., kod djece će se sada početi pojavljivati drukčiji problemi:
1.Djeca kao i mi odrasli nisu imuni na stres koji se javlja nakon ovakvih situacija, ali nemaju kao mi stariji izoštren obrambeni mehanizam, te će kod njih biti izraženiji simptomi depresije, povlačenja u sebe, straha i sl.
2.Dijete je socijalno biće te mu je uz zadovoljavanje osnovnih životnih potreba tipa hrane i pića, potreban socijalni kontakt, druženje, ljubav, igra isl. što im je sada uskraćeno. Svako će dijete ili adolescent/16-17 godina/ reagirati na različit način, ali sigurno na njega značajno utječu ovakve neprilike. Oni će ih pokušati potisnuti ne želeći vas s time zamarati, jer shvaćaju koliko i vi imate problema, kao i iz straha da se vama/roditeljima/ nešto ne dogodi. Potiskivanje njihovih strahova i dvojbi u sebe, duže vrijeme može izazvati određene psihološke i socijalne traume.
3.Stoga je potrebno svakodnevno s njima razgovarati, prije svega o pozitvinim stvarima. Potrebno ih je utješiti, ohrabriti i dati im nadu u pozitivno rješenje ove situacije.
4.Potrebno je stvoriti rutinu događanja kao da su u školi, a prema njihovom tjednom rasporedu.
5.Nemojte dozvoliti ostanak u krevetu. Neka se dižu u isto vrijeme kao i kad su išli u školu. Neka rješavaju svoje svakodnevne obveze kao i kad su išli u školu. Radna okupacija i organizacija vremena je puno bolja od nečinjena.
6.Ukoliko primjetite da ima određenih situacija za koje trebate pomoć, naša psihologinja vam stoji na raspolaganju i putem telefona će vam pružiti poreban savjet i pomoć.
7.Molim vas ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili dvojbi, slobodno mi se obratite na mail:ivo.gavranic@skole.hr ili na mob:099-267-3074.
Ono što vam mogu ukratko reći, a vezano je za analizu rada ova dva tjedna je da je situacija dobra, da imamo prilično veliku aktivnost putem naših virtualnih učionica, ali i da ima učenika koji porilično ignoriraju našu nastavu. Razrednici prate svakog učenika, te će vas telefonski upozoravati na ovakva događanja. Pomozite nam da svi skupa ovu kriznu situaciju što bezbolnije prođemo.
Pozdrav.Ravnatelj