Blato Korčula

SREDNJA ŠKOLA „IVO PADOVAN” BLATO

Ploča na pročelju Srednje škole Blato
Cheap IWC Replica Watchesrolex replica watches perfect replica watches cheap prom dresses rolex fake watchesBackless Lace Wedding Dresses

Naši Zeleni krenuli prema Španjolskoj-sretno

Nositelj projekta: Srednja škola “Ivo Padovan” Blato, Blato

Broj projekta: 2022-1-HR01-KA122-SCH-000074357

Naziv projekta: „Digital Green“

Blato, 1. prosinca 2022.

 

Nakon uspješne provedbe prvog dijela projekta Digital Green i sretnog povratka naših učenika iz edukacije u Danskoj, danas, 2. 10. 2022. grupa od 16 učenika i tri nastavnice Srednje škole Ivo Padovan, Blato, putuju u  Sevillu u Španjolskoj U školama V-art i  SAFA Nuestra Senora de los Reyes će u periodu od 2 tjedna usvajati znanja iz područja digitalnih tehnologija tj. 3D dizajniranje i printanje  i Programiranje mobilnih aplikacija zajedno s kolegama – učenicima iz Poljske.

Ova mobilnost učenika i nastavnika dio je projekta „Digital Green“ za kojeg je Srednja škola Ivo Padovan dobila od Agencije za mobilnost i programe EU,  u lipnju ove godine financijsku potporu u iznosu od: 54.682,00 EUR. Projekt  traje od lipnja ove godine do kolovoza 2023., a u njemu sudjeluju učenici 2., 3. i 4. razreda Opće gimnazije i Strojarskih računalnih tehničara.

Učenici su u školi prije putovanja imali pripreme za edukaciju u stranoj državi, utvrđivali su i proširivali znanje engleskog jezika, imali su i kulturološke pripreme, naučili su osnovne geografske i povijesne karakteristike zemlje u koju putuju te su sudjelovali u psihološkim i pedagoškim pripremama kako bi se što bolje snašli među učenicima drugačijeg podrijetla i kulture.

Poželimo im sretan put, uspješnu edukaciju i siguran put doma.

Ovim projektom „Digital Green“ srednja  škola Ivo Padovan  još jednom je potvrdila svoje aktivno članstvo u Erasmus + mreži škola, koje je započelo još 2019. godine s dobivanjem potpore za provođenje projekta Erasmus + „Praksom do izvrsnosti“.

Sretno!