Blato Korčula

SREDNJA ŠKOLA „IVO PADOVAN” BLATO

Ploča na pročelju Srednje škole Blato
Cheap IWC Replica Watchesrolex replica watches perfect replica watches cheap prom dresses rolex fake watchesBackless Lace Wedding Dresses

Naši maturanti na hodočašću u Humcu.

Maturanti iz Dubrovačke biskupije hodočastili na Humac

Maturanti Srednje škole Blato sa svojom vjeroučiteljicom Slavicom Bošković sudjelovali su u subotu 1. travnja  na već tradicionalnom hodočašću maturanata u svetište sv. Antuna Padovanskog na Humcu. Sudjelovalo je preko 2500 maturanata iz Splitsko – makarske i Zadarske nadbiskupije, te Šibenske i Dubrovačke biskupije, zajedno s velikim brojem vjeroučitelja i profesora.

Središnje misno slavlje ovog hodočašća na Humcu predvodio je vojni ordinarij u BiH mons. dr. Tomo Vukšić, uz koncelebraciju novog humačkog gvardijana fra Daria Dodiga i ostalih svećenika.

Mons. Vukšić se u prigodnoj propovijedi obratio maturanticama i maturantima koji se nalaze na velikom raskrižju svoga života, te im kazao kako evanđeoski ulomak pokazuje da svaki čovjek pred Isusom zauzima stav, da Isus svojim ponašanjem čovjeka ne ostavlja ravnodušnim. Potaknuo ih je da i oni u svom životu imaju stav, ali ne bilo kakav stav, nego onaj evanđeoski, koji se postiže nasljedovanjem Isusa Krista. Maturantima je stavio na srce da sve ono što su naučili kroz školu, posebno kroz satove vjeronauka, sada konkretno primjenjuju u svojim životima. Jedno je učiti iz knjiga, što je važno, ali je važnije to naučeno primjenjivati u svakodnevnim situacijama i tako evanđeoski djelovati, poručio je mons. Vukšić. Euharistijsko slavlje svojom pjesmom animirao je zbor maturanata iz Imotskog.

Maturanti su na Humcu posjetili Franjevački muzej i galeriju samostana, sudjelovali na pokorničkom bogoslužju i ispovijedi. Nakon euharistijskog slavlja, na povratku u Dubrovnik, maturanti su posjetili Međugorje i Mostar. Iz Dubrovačke biskupije sudjelovalo je 40-ak maturanata predvođenih njihovim vjeroučiteljima.