Blato Korčula

SREDNJA ŠKOLA „IVO PADOVAN” BLATO

Ploča na pročelju Srednje škole Blato
Cheap IWC Replica Watchesrolex replica watches perfect replica watches cheap prom dresses rolex fake watchesBackless Lace Wedding Dresses

NAŠA ZADRUGA ”Iz bajula” NA ŽUPANIJSKOJ SMOTRI

Tijekom školske godine 2016/17.  pripremali smo proizvod koji smo predstavili na Županijskoj smotri 23. svibnja 2017. Proizveli smo  magnete čija je podloga od stare masline, sa  figuricama kumpanjola i tancarice. Kumpanjol i tancarica su nazivi za osobe koji plešu ili kako bi rekli u Blatu ”igraju Kumpanjiju” i „tanac“, tradicionalni viteški ples od boja iz Blata. Figurice su napravljene od kamena, na kojem smo oslikali tradicionalnu nošnju akvarel bojama. Za smotru je bilo pripremljeno 100 magneta  upakiranih u ukrasne vrećice.  Kompleta   sadrži i QRkod. Sekcija u kojoj se naša učenička zadruga natjecala bila je očuvanje kulturno povijesnog naslijeđa našeg mjesta.

Naš proizvod naziva ”Igra drva i kamena” osvojio je drugo mjesto na županijskoj smotri te smo tako ostvarili i pravo sudjelovanja na državnoj smotri, gdje ćemo predstavljati stol cijele županije.

Na smotri su uz nas sudjelovale  učeničke zadruge:  UZ ”Crveni ždral” OŠ Stjepana Radića iz Metkovića,  UZ ”Pitospora” OŠ Ivana Gundulića iz Dubrovnika,  UZ ”Konoba” OŠ Blato iz Blata, UZ ”Mala likovna radionica” (Staševica) OŠ Fra Ante Gnjeća i UZ ”Arla” Obrtničko tehnička škola Dubrovnik iz Dubrovnika.

Učenici: Ivan Mašković, Julija Žanetić, Marta Bilić, Marija Borovina, Mihaela Šeparović i Mario Branko Žanetić.

Mentori: Valerija Biliš, Jakica Dragičević, Borka Petković i Marija Sardelić.

Čestitamo.