Blato Korčula

SREDNJA ŠKOLA „IVO PADOVAN” BLATO

Ploča na pročelju Srednje škole Blato
Cheap IWC Replica Watchesrolex replica watches perfect replica watches cheap prom dresses rolex fake watchesBackless Lace Wedding Dresses

Međunarodna konferencija “Zajedno na putu zelene tranzicije”, 12. listopada u Korčuli

Danas je u Korčuli, u organizaciji Europe Direct centra Korčula i platforme Pokret Otoka, održana međunarodna Konferencija Zajedno na putu zelene tranzicije na kojoj su predstavljeni programi, planovi, poslovni modeli i ciljevi zelenih politika. Podužoj listi političkih dužnosnika pridružili su se predstavnici otočnih jedinica lokalne samouprave i institucija, stručnjaci i otočani, a odjeci Konferencije odigrat će važnu ulogu u tranziciji presudnoj za budućnost Korčule.

……..

Oduševljenje i pljesak okupljenih zaslužio je Ivo Gavranić, ravnatelj Srednje škole Ivo Padovan iz Blata sažetom prezentacijom projekta kojeg možemo nazvati mini zelenom revolucijom na otoku. Tijekom školske godine 2021. – 2022. došli su na ideju gradnje školske solarne elektrane u sklopu projekta Digital green kako bi jedinstvenom porukom obilježili stoti rođendan škole. Danas je blatska srednja škola druga u Hrvatskoj i prva na jadranskim otocima koja proizvodi vlastitu električnu energiju pomoću školske solarne elektrane snage 10 kW s mogućnosti rasta do 50 kW. Za taj im je projekt uručena Nacionalna nagrada za zaštitu okoliša iz područja obrazovanja, a proglašeni su i najboljim projektom 2022. godine u području obrazovanja u Hrvatskoj.

Pogledajte cijeli tekst objave:

Objava za medije. Izvjestaj – ZAJEDNO NA PUTU ZELENE TRANZICIJE