Blato Korčula

SREDNJA ŠKOLA „IVO PADOVAN” BLATO

Ploča na pročelju Srednje škole Blato
Cheap IWC Replica Watchesrolex replica watches perfect replica watches cheap prom dresses rolex fake watchesBackless Lace Wedding Dresses

“KORAJA” BRONČANA

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru, 22. svibnja 2015., održan je 7. festival dječjih klapa u organizaciji Gradske knjižnice Zadar i Zaklade Delmata s njihovim počasnim kumom Zlatanom Stipišićem Gibonnijem. Na ovogodišnjoj tradicionalnoj manifestaciji nastupalo je 11 dječjih klapa, a među njima dvije klape iz Blata pod vodstvom prof. Dalije Gavranić: klapa Osnovne škole Blato „Manina“ u kategoriji do 14 godina i klapa Srednje škole Blato „Koraja“ u kategoriji do 16 godina.
Cilj ove glazbene manifestacije je očuvanje i prenošenje tradicije iskonskog klapskog pjevanja. Zahvaljujući pok. Ljubi Stipišiću Delmati i njegovoj zakladi ovaj se festival održava već sedmu godinu i omogućava druženje mladih klapskih pjevača na baštinskim zasadama.  Festival je natjecateljskog karaktera i podijeljen je u dvije kategorije: kategorija do 14 i do 16 godina. Stručni ocjenjivači bili su u sastavu: prof. Ivo Nižić, prof. Tomislav Pehar, prof. Ante Rados, prof. Nela Šarić i prof. Bojan Porgmilović.
Klapa „Koraja“ je svojom interpretacijom pjesama „U polju se mala“ i „Ribar plete mrižu svoju“ osvojila brončanu nagradu tj.treće mjesto unatoč činjenici da je prvi sopran bio odsutan, a klapa „Manina“ je debitantskim nastupom „ Lipo ti je živit u Morkanu“ i „Biseru Jadranskog mora“ pokazala ljepotu najmlađih nasljednika tradicije.

zadardalija1 zadardalija3 zadardalija 2