Blato Korčula

SREDNJA ŠKOLA „IVO PADOVAN” BLATO

Ploča na pročelju Srednje škole Blato
Cheap IWC Replica Watchesrolex replica watches perfect replica watches cheap prom dresses rolex fake watchesBackless Lace Wedding Dresses

Financijska pismenost-Svjetski tjedan novca

Povodom Svjetskog tjedna novca koji se obilježava od 20.-26.03.2023.  gospođa Ana Pisačić, savjetnica u Uredu za praćenje zaštite potrošača Hrvatske narodne banke,  održala je on line predavanje učenicima drugog i trećeg razreda gimnazije,  o financijskoj pismenosti i bankarskim proizvodima. Skrenula je pozornost učenicima na važnost čuvanja tajne o bankovnim računima, kriptovalutama, karticama i pinovima, razjasnila vrste računa koji se mogu otvoriti  u banci, vrste kartica i kredita. Naglasila je nužnost vođenja osobnog proračuna i važnost odgovornog financijskog informiranja i ponašanja.

Ove godine tema Svjetskog tjedna novca glasi „Planiraj svoj novac, zasadi svoju budućnost“ i usredotočena je na održivost i podizanje svijesti pojedinca u kontekstu financijskog ponašanja prema okolišu i društvu. Cilj je potaknuti mlade ljude da prilikom donošenja financijski odluka uzimaju u obzir na koji način njihove financijske odluke utječu na okoliš i društvo.