Blato Korčula

SREDNJA ŠKOLA „IVO PADOVAN” BLATO

Ploča na pročelju Srednje škole Blato
Cheap IWC Replica Watchesrolex replica watches perfect replica watches cheap prom dresses rolex fake watchesBackless Lace Wedding Dresses

DRŽAVNO NATJECANJE U SIMULIRANOM SUĐENJU

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje Ministarstva prosvjete znanosti obrazovanja i športa Republike Hrvatske 12. ožujka 2016.godine u  Zagrebu održana je 9. DRŽAVNA SMOTRA SIMULIRANIH SUĐENJA u sklopu Građanskog odgoja i obrazovanja u prostorijama Općinskog kaznenog suda u Zagrebu na kojem je sudjelovala  Srednja škola Blato.

Na smotri je sudjelovalo 18 srednjih škola iz cijele Hrvatske. Predsjednik Državnog  povjerenstva za provedbu Smotre simuliranog suđenja bio je Đuro Sessa dipl. iur. sudac Vrhovnog suda Republike Hrvatske, a tajnik Tomislav Ogrinšak i Nevenka Lončarić Jelačić, viši savjetnici za nacionalne programe u Agenciji za odgoj i obrazovanje.

Ovogodišnji sudski predmet:

Gospođa Anica Milac je medicinska sestra zaposlena u Općoj bolnici u Mitogradu. U bolnici radi na odjelu kirurgije u timu doktora Mate Zatezala. Nakon nekog vremena počeo joj se sviđati, započela su komuniciju i preko maila. Nekoliko puta su popili kavu. Pričali su o poslu i obiteljskoj situaciji.

To je trajala dva mjeseca. Doktor je prorijedio komunikaciju i nije odgovarao a mailove koje je poslala preko noći. Doktor nije došao na posao i prijavio je Anicu Milac Državnom odvjetništvu za uhođenje, ometanje i ugrožavanje njegovog života. Državno odvjetništvo je podiglo optužnicu Anici Milac po članku 140. Kaznenog zakona i traži se kazna zatvora od 7 mjeseci.

U jednoj parnici Anicu Milac moramo osloboditi kazne zatvora od 7 mjeseci, a u drugoj parnici istu moramo optužiti kaznom zatvora od 7  mjeseci.

U prvom krugu suđenja u kojoj su učenici naše školi preuzeli ulogu Državnog odvjetništva i pred sudkinjom Općinskog Kaznenog suda Zagreb gospođom Natalijom Glumičić Šćekić, samouvjereno veoma stručno dokazali da je Anica Milac kriva po članu 140. Kaznenog zakona. Optužena je  dobila je 7 mjeseci zatvora i platila sve sudske troškove. Naši protivnici bili su učenici Srednje medicinske škole Varaždin. Dobili smo velike pohvale od suca Vrhovnog suda Republike Hrvatske gospodina Marina Mrčele koji je bio nazočan velikom dijelu suđenja.

U drugom krugu suđenja naši učenici su bili u ulozi optužene. Pred sudkinjom Općinskog Kaznenog suda Zagrebu gospođom Ivom Gradišči Lovreček do zadnjih pokušaja nisu uspjeli obraniti našu optuženu Anicu Milac koja je dala sve od sebe da ne bude optužena i da je naši odvjetnici oslobode optužbe i kazne zatvora. Dobila je uvjetnu kaznu i i upućena je na psihijatrijsko promatranje. Nasuprot naše škole bili su učenici gimnazije iz Šibenika koju su nas pohvalili na dobro odrađenoj ulozi braniteljstva posebno optužene.

Suci su naše učenike  pohvalili zbog izuzetne uvjerljivosti i dobre pripreme te poznavanja zakona i pravne terminologije.

U pripremama nam je sa svojim stručnim savjetima i upućivanje u rad suda i parničkog procesa  pomogao sudac Prekršajnog suda u Blatu gospodin Boris Dragičević. Koristimo priliku da mu zahvalimo.

I na kraju čestitke mentoru Jakici Dragičević i našim učenicima: Ines Boroe, Antonia Bosnić, Petra Bačić, Nikolina Šeparović i Niko Depolo (4. r.g. ), Ana Milat, Jakica Žaknić, Antonela Žaknić, Martina Tomić, Barbara Marinović, Marko Žuvela i Jerko Žanetić (3. r. g.) koji su odlično predstavljali našu školu I uložili puno rada i entuzijazma da i ovaj put  budu za svaku pohvalu na DRŽAVNOJ SMOTRI SIMULIRANIH SUĐENJA .

673 675 677 682 685 689 691