Blato Korčula

SREDNJA ŠKOLA „IVO PADOVAN” BLATO

Ploča na pročelju Srednje škole Blato
Cheap IWC Replica Watchesrolex replica watches perfect replica watches cheap prom dresses rolex fake watchesBackless Lace Wedding Dresses

ČESTITKA ZA BOŽIĆ

Drage učenice i učenici.

Paradoks našeg vremena je što gradimo sve više zgrade, no nižeg smo praga tolerancije, autoceste su nam šire, a pogledi na svijet  uži. Trošimo više, a imamo manje, kupujemo više, a manje uživamo. Imamo veće kuće, a manje obitelji. Sve je podređeno uštedi vremena, a vremena imamo sve manje. Imamo veće obrazovanje (titule), a manje smisla, više znanja, a manje pravilno prosuđujemo, više stručnjaka, a više problema, više medicine, a manje zdravlja.

Previše pričamo, rijetko volimo i prečesto mrzimo

Naučili smo kako zaraditi za život, ali ne i kako živjeti. Dodali smo godine životu, ali ne i život godinama. Bili smo na Mjesecu i natrag, ali imamo problem upoznati svog susjeda. Osvajamo Svemir, a borimo se sa neistraženim „Svemirom“ u sebi.

Planiramo više, a postižemo manje. Naučili smo žuriti, ali ne kako strpljivo čekati. Stvorili smo kompjutere u koje pohranjujemo sve više informacija,  a sve manje i manje komuniciramo.

Živimo u vremenima velikih ljudi i sitnih duša, naglih obogaćivanja i šupljih veza među ljudima. Ovo su vremena dviju plaća u obitelji, a više razvoda, ljepših i većih, ali razorenih kuća.  Ovo su vremena kada je život u „izlogu“ a „skladišta“ su prazna.

Stoga poštovane učenice i učenici:

Sjetite se provoditi vrijeme s ljudima koje volite, jer neće zauvijek biti tu.

Sjetite se reći lijepu riječ, toplo zagrliti ljude koje volite, jer jedino blago koje možete dati je Vaše srce, a to  ne košta ništa.

Sjetite se reći VOLIM TE ako to stvarno osjećate.

Sjetite se pomoliti, naći mir u sebi, i pomozite onima koji ga traže.

Svima Vama i vašim obiteljima, poštovane učenice i učenici želim u ime vaših profesora i u svoje ime   čestit i blagoslovljen Božić,  Božić , nade i života u Vašim srcima, s kojim ćemo zajedno u  radosno Novo ljeto.

 

Vaš ravnatelj