Blato Korčula

SREDNJA ŠKOLA „IVO PADOVAN” BLATO

Ploča na pročelju Srednje škole Blato
Cheap IWC Replica Watchesrolex replica watches perfect replica watches cheap prom dresses rolex fake watchesBackless Lace Wedding Dresses

Čestitka u prigodi Božića

Drage učenice i učenici.

Na kraju 2023. godine, želim vam se, u ime profesorica, profesora i u svoje ime, zahvaliti na uspješno odrađenoj godini.

Polako, ali sigurno ulazite u novi život u kojem će te uvidjeti tanku crtu između držanja za ruke i vezanja za dušu. Naučit će te da voljeti ne znači oslanjati se i da društvo ne znači sigurnost. Naučit će te da poljupci nisu ugovori, a pokloni obećanja. Nadam se da će te početi prihvaćati svoje poraze uzdignute glave i otvorenih očiju, s ljupkošću odraslih ljudi, umjesto s tugom djeteta.

Ulazite u vrijeme kada će te naučiti da sve puteve morate sagraditi danas, jer je sutra nesigurno za planiranje. Nakon nekog vremena naučit će te da i sunce opeče, ako mu se previše približiš.

Sada je pred vama raskrižje, gdje morate saditi svoj vrt i urešivati svoju dušu., umjesto čekanja da ti neko donese cvijeće.

Morat će te u vremenima koji su pred vama, mnogo toga istrpjeti, no ja ne sumljam u vas, dovoljno ste snažni i uistinu vrijedite za taj iskorak.

Svima vama, vašim obiteljima i svim ljudima dobre volje želim čestit i blagoslovljen Božić i mirno Novo ljeto.

Ravnatelj