Blato Korčula

SREDNJA ŠKOLA „IVO PADOVAN” BLATO

Ploča na pročelju Srednje škole Blato
Cheap IWC Replica Watchesrolex replica watches perfect replica watches cheap prom dresses rolex fake watchesBackless Lace Wedding Dresses

Erasmus + – “Praksom do izvrsnosti”

II faza – instalacija fotonaponske elektrane 10 kwh:

Nakon što je Školski odbor Škole donio inicijativu o promjeni imena Škole, u okviru obilježavanja stote obljetnice škole, polako se završava i drugi važan projekt koji ćemo pokloniti našoj školi i našoj prekrasnoj školskoj zgradi.
2019. i 2020. osmislili smo, pripremili i realizirali Erasmus+ projekt, vrijedan 55.000 eura „Praksom do izvrsnosti“, u kojem su naši učenici koji u svojim programima uče obnovljive izvore energije, posjetili Španjolsku i Dansku, te se u tim državama obučavali kako na praktičan način primijeniti zelenu samoodrživu energiju. Nakon završetka projekta, željeli smo ono naučeno prenijeti u stvarnost i nastaviti projekt do finalne faze, instalacije fotonaponske elektrane na zgradi Škole.
U periodu listopad-studeni 2021. godine, izradili smo pripreme za početak II faze projekta-instalacije fotonaponske sunčeve elektrane snage 10 kwh i krenuli.
Uz pomoć naših donatora u ovom projektu, Županije Dubrovačko Neretvanske, Radeža d.d. i Blata 1902 d.d., te uz naš trud i uštede, uspjeli smo. Pri kraju je postavljanje fotonaposke elektrane snage 10 KWh. Ovim projektom, proizvodit ćemo električnu energiju iz sunčeve snage, a koristit će je Srednja i Osnovna škola Blato. Uz nemjerljiv edukativni i pratični značaj, vrijednost ove elektrane je 120.000,00 kuna i isplatit će se u 7-8 godina
Ovim projektom budući učenici naše Škole, ali naši osnovnoškolsci, će na praktičan i vidljiv način učiti kako se proizvodi električna energija iz zelenih obnovljivih izvora.
U školskoj godini u kojoj obilježavamo stoti rođendan naše Škole, ovim projektom, na najbolji način smo čestitali obljetnicu Školi i našoj školskoj zgradi i svrstati se u malobrojne škole u Republici Hrvatskoj koje će proizvoditi vlastitu električnu energiju.
Kako radimo i živimo u istoj zgradi, proizvedenu električnu energiju će koristiti Srednja škola “Ivo Padovan” i Osnovna škola Blato.
Konačni cilj pprojekta:
1.Edukacija učenika i praktična primjena naučenih znanja za učenike srednje škole u programima elektroinstalater, elektromehaničar i strojarski računalni tehničar.
2.Edukacija učenika osnovne škole.
3.Nastavak k proizvodnji tople vode i dijelu centralnog grijanja u budućnosti.
4.Samoodrživost kroz korištenje obnovljivih izvora energije.

Elektroenergetska suglasnost-fotonaponska elektrana

Suglasnost elektrana 29.11.2021

SE_SŠ-BLATO_IDEJNI_PROJEKT

I faza – “Praksom do izvrsnosti” – obnovljivi izvori energije:

Učenici i nastavnici su sudjelovali nakon povratka s mobilnosti,  u radijskim emisijama, koje možete poslušati ovdje;:

Sudionici mobilnosti su izradili brošuru s osnovnim informacijama, koju su podijelili kolegama iz drugih škola i drugim relevantnim institucijama na našem području:

brošura erasmus+

U galerijskom prostoru Škole, učenici su izložili plakate o svojim mobilnostima:

O našem projektru “Praksom do izvrsnosti” pisano je u Dubrovačkom vjesniku:

Nakon povratka s mobilnosti, naši učenici su izradili film i prezentaciju o svojim iskustvima, te ih prezentirali kolegama u školi, nastavnicima na Nastavničkom vijeću i na Vijeću roditelja.

Erasmus+ Sevilla

Erasmus+, Danska

Danska 2020:

„PRAKSOM DO IZVRSNOSTI“ – Erasmus+ program EU, Hurup Thy, Danska, 2. 2. 2020 – 15. 2. 2020!
U Danskoj……Naši učenici, smjer  računalni tehničari u strojarstvu, kroz praksu,  u Nordisk Folkencentru, u Hurup Thy, na sjeveru Danske, uče o najnovijim tehnologijama proizvodnje energije iz obnovljivih izvora.  Hladno brrrrr…….., ali slatko.

Pozdrav iz Danske!!!!!!

 

 

Video uradak – Sevilla 2019:

Upute za učenike i roditelje

kulturološke pripreme

Započele pripreme za mobilnost

Učenici – izbor

Nastavnici – izbor

Priprema učenika – Motivacijsko pismo

Priprema učenika – Europass Životopis

Tekst natječaja

PRIJAVA_ERASMUS+2019 za nastavnike Španjolska

PRIJAVA_ERASMUS+2019 za nastavnike Slovenija

PRIJAVA_ERASMUS+2019 za nastavnike Danska

PRIJAVA_ERASMUS+2019 učenici Španjolska

PRIJAVA_ERASMUS+2019 učenici Danska

PRIJAVA_ERASMUS+2019 nastavnik u pratnji Španjolska

PRIJAVA_ERASMUS+2019 nastavnik u pratnji Danska

Kriteriji za selekciju učenika

Kriteriji za selekciju nastavnika

Diseminacija projekta za učenike 8. razreda

Predstavljanje projekta

Izjava za medije

Tim projekta

Prihvaćanje financijske potpore